'Wijs is hij die het leven eentonig maakt, want dan heeft elk klein voorval het voorrecht een wonder te zijn.' (Pessoa, Boek der Rusteloosheid). Vind jij wandelen eentonig? Wanna try-out with me? Walk with simon

dinsdag 2 juni 2015

La Grande Dame del CaminoDe (grote) steden langs de Camino Frances hebben allemaal hun eigen karakter. Je loopt door Pamplona, Logrono, Burgos en Leon richting Santiago. Ik zou Burgos de Grande Dame van de vijf willen noemen.  

Oud. Welvarend, maar niet trendy. Goed onderhouden. Vernieuwd met respect voor de historie. Goed georganiseerd ook (bijvoorbeeld een werkelijk autovrij stadscentrum, en niet in theorie zoals in veel Spaanse steden (Santiago!)). Er zijn nog vele oude winkeltjes te vinden, die  ook klandizie hebben. Niet die verkeersherrie die metropolen als Barcelona kenmerken. De kathedraal kan zich in zekere zin meten met die van Santiago, al zijn bouwstijl en vorm totaal verschillend. De kerk is zeer aanwezig in Burgos - gebouwen, instituten, veel nonnen en priesters op straat. Het straatleven is zeer levendig. Ik vond het een heel fijne stad om wat langer te blijven.San Lesmes, het rustige (en gratis!) alternatief voor de kathedraal. Ligt aan de Camino.
A La Villa de Madrid is een prachtig oud winkeltje dat duizenden religieuze artikelen verkoopt. De eigenares verft veel artikelen zelf. Toen ik er was kwam er een non binnen. Het was druk. De rij klanten loste als vanzelf op, en de non werd meteen bediend.


Pelgrimshospitaal sinds 1466
Geen opmerkingen:

Een reactie posten