'Wijs is hij die het leven eentonig maakt, want dan heeft elk klein voorval het voorrecht een wonder te zijn.' (Pessoa, Boek der Rusteloosheid). Vind jij wandelen eentonig? Wanna try-out with me? Walk with simon

donderdag 18 oktober 2012

Impressie Camino Fisterra: Maroñas en Santa Marina

Ik loop door Maroñas. Een jonge boer loopt me met grote passen voorbij en gooit iets in een afvalcontainer. Hij roept iets naar de buren. Ik versta er geen woord van. Minuten later kom ik een vrouw tegen op de weg. Ze stopt en vraagt me iets. Weer: geen woord te verstaan.
Na een kilometer is er de bar in Santa Marina. Ik ben de enige gast onder de wijnranken. Galicië toont genade en gunt me een droge pauze buiten. Het is stil, ik hoor wat mussen, en ergens loopt een tractor. Ik vraag de barman naar de taal. Ze spreken Gallego. Het klinkt donker, aards, naar het Portugees. En zoiets is het ook. De mensen hebben hier zelf ook een wat donker uiterlijk. Vanwaar zijt gij?Land van geloof. Ook hier. Zelfs de buxusheg is geknipt in een kruisvorm. De kerk ziet er verweerd uit, heeft veel te verduren in dit klimaat. De engelen staren naar me, zalig op een rij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten